Hoe bepaal je de waarde van een schilderij?

De waarde van een schilderij is nog niet zo eenvoudig te bepalen. Er wordt steeds vaker gebruik gemaakt van online tools om de waarde van een schilderij te bepalen. Het beste kun je gebruik maken van een taxateur, maar als je alvast een indicatie wil hebben van de waarde van een schilderij, dan kun je dit ook online berekenen.

Je moet om te beginnen de achternaam van de kunstschilder invullen. Ook het waarderingsgetal van de kunstschilder dient ingevuld te worden. Dan geef je de afmetingen van het schilderij aan in centimeters, let wel op dat je de schilderij afmetingen noteert zonder lijst. Dan gaat het over de authenticiteit van het schilderij. Dan moet aan worden gegeven of dat deze helemaal zeker is, of dat er twijfel is of dat je het niet weet. De kunstzinnigheid dient ook aangegeven te worden. De conditie van het schilderij, de ligging van de schilder op de kunstmarkt moet ook worden aangegeven.

Als alle gegevens in zijn gevuld dan kan er een berekening worden gedaan. Deze wordt dan meteen weergegeven. Zie je hierbij in dat het de moeite waard is om het bijvoorbeeld te verkopen, omdat je het geld goed kunt gebruiken? Laat dan een taxateur komen die de waarde met eigen ogen kan bekijken. Zij kijken dagelijks naar schilderijen en kunnen de waarde meteen vaststellen aan de hand van regels die zij hiervoor hanteren. Maak hier dan ook gebruik van als je de waarde van een schilderij wil weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>